DRIE KANDIDATEN KUNNEN KOPTISCHE PATRIARCH OPVOLGEN

DRIE KANDIDATEN KUNNEN KOPTISCHE PATRIARCH OPVOLGEN

BRUSSEL (KerkNet) – Een raad van 2.412 koptische bisschoppen en christenen heeft gisteren drie kandidaten verkozen voor de opvolging van de koptisch-orthodoxe patriarch Shenouda III, die op 17 maart op 88-jarige leeftijd overleed. De keuze viel op twee bisschoppen en een monnik. Aanstaande zondag kiest een onschuldige kinderhand tussen de 3 weerhouden namen de nieuwe koptische patriarch.

De nieuwe koptisch-orthodoxe patriarch krijgt de bijzonder moeilijke opdracht om zijn gemeenschap, goed voor ca. 10% van alle Egyptenaren, te vertegenwoordigen te midden van de woelige omwentelingen in het land. Hij is ook de contactpersoon met de overheid. De 54-jarige bisschop Rafael van de Heilige Synode, een nauwe medewerker van de overleden patriarch, kwam gisteren als grote winnaar uit de verkiezing. Hij kreeg 1970 stemmen achter zijn naam. Ook (hulp-)bisschop Tawadros (60), met 1623 stemmen, en de monnik Rofail ava Mina (70) uit Alexandrië werden weerhouden. De nieuwe koptisch-orthodoxe patriarch van Alexandrië vervult zijn nieuwe functie vanaf 18 november, na zijn plechtige installatie tijdens een grootse plechtigheid.

(Kerknet)

No comments yet

Comments are closed

Michigan SEO