BRAZILIAANSE KERK START VOORBEREIDING WERELDJONGERENDAGEN

BRAZILIAANSE KERK START VOORBEREIDING WERELDJONGERENDAGEN

Logo wjd rio Bron: www.rio2013.com/pt

BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Met de start van de rondreis van het kruis van de Wereldjongerendagen en de icoon van Maria door de Braziliaanse bisdommen en landen in de regio is het officiële startschot gegeven voor de voorbereiding van de volgende editie van de Wereldjongerendagen. De Wereldjongerendagen vinden volgend jaar van 23 tot 28 juli 2013 plaats in de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro. De organisatoren verwachten meer dan 300.000 deelnemers, vooral uit Latijns- en Noord-Amerika. Eerder werd ook al een website gelanceerd waarop het initiatief wordt voorgesteld. Via de website www.redentortv.br zullen de Wereldjongerendagen ook voor het eerst live op internet te volgen zijn.

Dit weekend vonden in de grote Braziliaanse steden en in verschillende buurlanden gebeds- en vesperdiensten plaats, waarin het startschot werd gegeven voor de voorbereiding. De vieringen stonden overal in het teken van het thema ‘Wij zoeken duizenden vrienden’. Meteen is ook de zoektocht gestart naar vrijwilligers die het evenement in goede banen moeten leiden. Momenteel hebben zich al 12.000 vrijwilligers aangemeld. Maar volgens de organisatoren is er nood aan minstens 60.000 tijdelijke jonge medewerkers, uit binnen- en buitenland.

Tijdens de lancering in Rio raakte dit weekend bekend dat er tijdens de Wereldjongerendagen in de zomer van volgend jaar ook een tentoonstelling zal zijn met kunstwerken uit het Vaticaan. Van 11 juni tot 15 september 2013 worden daarin onder meer kunstwerken van Michelangelo en Caravaggio tentoongesteld.

(Kerknet)

No comments yet

Comments are closed

Michigan SEO