PAUS SPREEKT MEDELEVEN UIT MET SLACHTOFFERS VAN BUSONGEVAL

PAUS SPREEKT MEDELEVEN UIT MET SLACHTOFFERS VAN BUSONGEVAL

Belgische bisschoppen laten morgen de rouwklokken luiden

Paus Benedictus XVI spreekt zijn verbondenheid in gebed uit met de families die in rouw zijn Paus Benedictus XVI spreekt zijn verbondenheid in gebed uit met de families die in rouw zijn Bron: Phk/Kerknet

ROME (KerkNet) – Staatssecretaris Tarcisio Bertone heeft namens paus Benedictus XCVI een rouwtelegram gestuurd naar aartsbisschop André-Joseph Léonard, waarin de paus zijn medeleven uitspreekt met de getroffen families.

“Bij het vernemen van het tragische busongeval in Zwitserland, waarbij vele slachtoffers vielen onder wie vele kinderen, spreekt Zijne Heiligheid paus Benedictus XVI zijn verbondenheid in gebed uit met de families die in rouw zijn en hij vertrouwt de slachtoffers toe aan Gods genade, Hem biddend dat Hij hen in zijn licht zou ontvangen. De paus spreekt zijn oprecht medeleven uit met de gewonden en hun familie en met de hulpverleners. Hij bidt de Heer dat Hij hen hulp en troost zou bieden tijdens deze beproeving. Als teken van steun verleent de Heilige Vader in het bijzonder zijn apostolische zegen aan alle mensen die getroffen zijn door dit drama.”

In ons land heeft morgen een dag van nationale rouw plaats. De bevolking wordt gevraagd om 11 uur een minuut stilte houden. Op vraag van de Belgische bisschoppen worden na die minuut stilte in alle kerken en kathedralen van het land de rouwklokken geluid.

(Kerknet)

No comments yet

Comments are closed

Michigan SEO