BISSCHOPPEN LEVEN MEE MET SLACHTOFFERS BUSONGEVAL EN HUN FAMILIES

BISSCHOPPEN LEVEN MEE MET SLACHTOFFERS BUSONGEVAL EN HUN FAMILIES

BRUSSEL (KerkNet/IPID) – De Belgische bisschoppen reageren met ontzetting op het verschrikkelijke busongeval dat vannacht in Zwitserland het leven heeft gekost aan 28 inzittenden, onder wie 22 kinderen, die terugkwamen van skivakantie. Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, is op bezoek in de getroffen school in Lommel om er persoonlijk zijn medeleven en steun over te brengen. Mgr. André-Joseph Léonard en mgr. Leon Lemmens bezoeken de getroffen school in Heverlee. Hierna volgt de integrale tekst van het persbericht namens de bisschoppen van ons land.

“De bisschoppen van België zijn ontzet bij het vernemen van de vreselijke tol aan jonge mensenlevens die het dramatische busongeval vannacht in het Zwitserse Sierre heeft geëist. Ze bieden hun christelijke deelneming aan de zwaar getroffen families van de dodelijke slachtoffers aan en bidden om een spoedig herstel van de vele zwaargewonde kinderen.
De bisschoppen roepen de katholieke gemeenschap in ons land op tot medeleven, steun en gebed voor al wie door dit drama is getroffen en wensen alle betrokkenen sterkte en moed. Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, brengt momenteel een bezoek aan de getroffen school in Lommel om er persoonlijk zijn medeleven over te brengen. Mgr. André-Joseph Léonard, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, en mgr. Leon Lemmens, zijn hulpbisschop voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, zullen hetzelfde doen in de school in Heverlee. Getekend, de bisschoppen van België.”

(Kerknet)

No comments yet

Comments are closed

Michigan SEO