PAUS BENEDICTUS OVER DE START VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

PAUS BENEDICTUS OVER DE START VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

Paus Benedictus XVIPaus Benedictus XVI Bron: Siciliani Gennari/SIR

ROME (KerkNet/RadVat/Kipa-Apic) – De veertigdagentijd is ook voor mensen die van de Kerk vervreemd zijn een oproep tot ommekeer en bezinning. Dat zei paus Benedictus XVI vanmorgen tijdens zijn wekelijkse audiëntie op Aswoensdag, die werd bijgewoond door 7.500 gelovigen. Door het secularisme en het materialisme wordt de mens volgens de kerkleider steeds sterker gedreven tot oppervlakkigheid en dreigt hij elke referentie naar het transcendente te verliezen. “Maar een verblijf in de woestijn kan ook uitgroeien tot een periode van genade, omdat wij de zekerheid bezitten dat God ook uit de ruwste rots levend water kan doen ontspringen dat verfrist en tot leven wekt.”

In zijn eerder gepubliceerde boodschap voor de veertigdagentijd riep de paus ook al op tot naastenliefde, gebed en zorg voor het welzijn van anderen en veroordeelde hij het materialisme en de zelfgenoegzaamheid: “Laten wij zorg dragen voor elkaar en tijdens deze periode worden aangespoord tot liefde en goede daden. Als christenen mogen wij nooit onverschillig zijn voor het lijden van anderen.”

De paus opent vanmiddag officieel de veertigdagentijd met een gebed in de Sint-Anselmuskerk van Rome. Kort daarna sluit hij zich aan bij de kardinalen en bisschoppen van Rome voor de boeteprocessie naar de Santa Sabinabasiliek. Tijdens een eucharistie zal hij er gelovigen uit Rome askruisjes opleggen.

www.kerknet.be

No comments yet

Comments are closed

Michigan SEO