ORTHODOXE KERK BETROKKEN BIJ NIEUWE TURKSE GRONDWET

 

ORTHODOXE KERK BETROKKEN BIJ NIEUWE TURKSE GRONDWET

BRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) – De oecumenische patriarch Bartholomeus van Constantinopel is uitgenodigd voor deelname aan de voorbereidende gesprekken voor de nieuwe Turkse grondwet, in het bijzonder met betrekking tot de passages over de religieuze minderheden. Dat melden Turkse media. Naast de orthodoxe zijn ook de Armeense, de assyrische en de joodse minderheden uitgenodigd. De katholieke Kerk wordt niet betrokken, maar zij hoopt wel dat zij dankzij deze nieuwe grondwet eindelijk een juridische status krijgt.

De nieuwe grondwet zal het onder meer mogelijk maken dat buitenlandse kinderen, die in Turkije wonen, les kunnen volgen aan Joodse, orthodoxe en Armeense scholen. In augustus 2011 kondigde de Turkse overheid ook al de teruggave aan van de eigendommen van de erkende religieuze minderheden. De katholieke Kerk is in Turkije nog steeds niet erkend.

 

No comments yet

Comments are closed

Michigan SEO